|
Ana Sayfa |
Yemekler |
Yöresel Yemekler |
Genel Yemekler |

|
Zeytinyağlı taze fasulye, Türk mutfağının en sevilen ve hafif yemeklerinden biridir. Özellikle yaz aylarında soğuk olarak servis edilen bu yemek, Adıyaman sofralarında da sıkça yer bulur. Zeytinyağının aroması ve domatesin lezzetiyle birleşen taze fasulye, hem sağlıklı hem de doyurucudur. |
|
Yapılışı Malzemeler: - 500 gr taze fasulye - 1 adet kuru soğan - 2 adet domates - 1 yemek kaşığı domates salçası - 1 çay bardağı zeytinyağı - 1 tatlı kaşığı toz şeker - Tuz - 1 su bardağı sıcak su Hazırlanışı: Fasulyeler ayıklanıp ikiye bölünür. Soğan yemeklik doğranır ve zeytinyağında kavrulur. Üzerine salça ve rendelenmiş domates eklenir. Fasulyeler ilave edilir ve karıştırılır. Tuz, şeker ve sıcak su eklenerek kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir. Soğuduktan sonra servis edilir. |
|
|
|
X (Twitter) |