|
Ana Sayfa |
Yemekler |
Yöresel Yemekler |
Genel Yemekler |

|
Yaprak Sarması, Adıyaman’da hem özel günlerde hem günlük sofralarda sıkça yapılan geleneksel bir lezzettir. Zeytinyağlı veya etli olarak hazırlanabilir. İnce sarılmış asma yapraklarıyla sunumu da oldukça şıktır. |
|
Yapılışı Malzemeler: - 250 gr asma yaprağı - 1 su bardağı pirinç - 1 adet soğan - 1 yemek kaşığı salça - 1 tatlı kaşığı tuz - 1 tatlı kaşığı nane - 1 tatlı kaşığı pul biber - 1 çay bardağı zeytinyağı - 1 limon Hazırlanışı: Soğanı doğrayıp zeytinyağında kavurun. Salça ve baharatları ekleyin. Pirinci ekleyip birkaç dakika kavurun. İç harcı soğutun. Yaprakları sıcak suda yumuşatın. Harçla sarıp tencereye dizin. Üzerine limon dilimleri koyup su ekleyin. Kısık ateşte pişirin. |
|
|
|
X (Twitter) |