Ana Sayfa

Yemekler

Yöresel Yemekler

Genel Yemekler


Tavuk Sote



Tavuk Sote, Adıyaman’da evlerde sıkça yapılan pratik ve lezzetli bir ana yemektir.

Domates, biber ve baharatlarla zenginleştirilerek sade pilavla birlikte servis edilir.


Yapılışı

Malzemeler:
- 500 gr tavuk göğsü
- 2 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı:
Tavukları kuşbaşı doğrayın. Soğanı ve biberleri doğrayıp yağda kavurun.

Tavukları ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin.

Domatesleri rendeleyip ekleyin. Baharatları ilave edin.

Kısık ateşte 10 dakika daha pişirip sıcak servis edin.



Facebook

Instagram

X (Twitter)
© 2025 Adıyaman Turizm Tanıtım Sitesi