|
Ana Sayfa |
Yemekler |
Yöresel Yemekler |
Genel Yemekler |

|
Tavuk Sote, Adıyaman’da evlerde sıkça yapılan pratik ve lezzetli bir ana yemektir. Domates, biber ve baharatlarla zenginleştirilerek sade pilavla birlikte servis edilir. |
|
Yapılışı Malzemeler: - 500 gr tavuk göğsü - 2 adet domates - 2 adet yeşil biber - 1 adet soğan - 2 yemek kaşığı sıvı yağ - 1 tatlı kaşığı tuz - 1 tatlı kaşığı pul biber - 1 çay kaşığı karabiber Hazırlanışı: Tavukları kuşbaşı doğrayın. Soğanı ve biberleri doğrayıp yağda kavurun. Tavukları ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin. Domatesleri rendeleyip ekleyin. Baharatları ilave edin. Kısık ateşte 10 dakika daha pişirip sıcak servis edin. |
|
|
|
X (Twitter) |