Ana Sayfa

Yemekler

Yöresel Yemekler

Genel Yemekler


Pirinç Pilavı



Pirinç pilavı, Türk mutfağının en temel ve vazgeçilmez yemeklerinden biridir. Adıyaman’da da hemen her ana yemeğin yanında servis edilir.

Tane tane dökülen yapısıyla, sade veya şehriyeli olarak hazırlanabilir. Düğünlerde, misafir sofralarında ve günlük öğünlerde sıkça yer alır.


Yapılışı

Malzemeler:
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı sıcak su veya et suyu
- Tuz

Hazırlanışı:
Pirinçler ılık tuzlu suda 20 dakika bekletilir, ardından iyice yıkanır.

Tereyağı ve sıvı yağ tencerede eritilir, pirinçler eklenip kavrulur.

Üzerine sıcak su ve tuz eklenip kapağı kapatılır. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.

Demlenmeye bırakılır ve sıcak servis edilir.



Facebook

Instagram

X (Twitter)
© 2025 Adıyaman Turizm Tanıtım Sitesi