Ana Sayfa

Yemekler

Yöresel Yemekler

Genel Yemekler


Mercimek Çorbası



Mercimek Çorbası, Adıyaman’da hemen her evde yapılan, sade ve besleyici bir çorbadır.

Sarı mercimekle hazırlanır, limon ve pul biberle servis edilir.

Hem kahvaltıda hem akşam yemeğinde sofralarda yer bulur.


Yapılışı

Malzemeler:
- 1 su bardağı sarı mercimek
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 5 su bardağı su

Hazırlanışı:
Mercimekleri yıkayıp tencereye alın. Üzerine su ekleyip haşlayın.

Ayrı bir tavada yağları kızdırın, soğanı kavurun. Unu ekleyip karıştırın.

Kavrulan karışımı mercimeğe ekleyin. Tuz ve baharatları ilave edin.

Blenderdan geçirip sıcak servis edin. Yanında limonla sunabilirsiniz.



Facebook

Instagram

X (Twitter)
© 2025 Adıyaman Turizm Tanıtım Sitesi