Ana Sayfa

Yemekler

Yöresel Yemekler

Genel Yemekler


Kuru Dolma



Kuru Dolma, Adıyaman mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir.

Yaz aylarında kurutulan patlıcan, biber ve kabak gibi sebzelerle yapılan bu dolma, kışın sofraları süsler.

İç harcı genellikle kıyma, pirinç ve baharatlarla hazırlanır. Kurutulmuş sebzelerin kendine has aromasıyla birleşerek eşsiz bir lezzet sunar.


Yapılışı

Malzemeler:
- 10 adet kuru patlıcan
- 10 adet kuru biber
- 250 gr kıyma
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Tuz, sıvı yağ

Hazırlanışı:
Kuru sebzeler sıcak suda yumuşatılır.

İç harç için kıyma, pirinç, soğan ve baharatlar karıştırılır.

Yumuşayan sebzeler iç harçla doldurulur ve tencereye dizilir.

Üzerine salçalı su gezdirilip kısık ateşte pişirilir. Sıcak servis edilir.



Facebook

Instagram

X (Twitter)
© 2025 Adıyaman Turizm Tanıtım Sitesi