|
Ana Sayfa |
Yemekler |
Yöresel Yemekler |
Genel Yemekler |

|
Kuru Dolma, Adıyaman mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir. Yaz aylarında kurutulan patlıcan, biber ve kabak gibi sebzelerle yapılan bu dolma, kışın sofraları süsler. İç harcı genellikle kıyma, pirinç ve baharatlarla hazırlanır. Kurutulmuş sebzelerin kendine has aromasıyla birleşerek eşsiz bir lezzet sunar. |
|
Yapılışı Malzemeler: - 10 adet kuru patlıcan - 10 adet kuru biber - 250 gr kıyma - 1 su bardağı pirinç - 1 adet kuru soğan - 1 yemek kaşığı domates salçası - 1 tatlı kaşığı pul biber - 1 tatlı kaşığı karabiber - Tuz, sıvı yağ Hazırlanışı: Kuru sebzeler sıcak suda yumuşatılır. İç harç için kıyma, pirinç, soğan ve baharatlar karıştırılır. Yumuşayan sebzeler iç harçla doldurulur ve tencereye dizilir. Üzerine salçalı su gezdirilip kısık ateşte pişirilir. Sıcak servis edilir. |
|
|
|
X (Twitter) |