Ana Sayfa

Yemekler

Yöresel Yemekler

Genel Yemekler


Karnıyarık



Karnıyarık, Adıyaman’da sıkça yapılan klasik bir Türk yemeğidir.

Kızartılmış patlıcanların içine kıymalı harç doldurularak fırında pişirilir. Yanında pilavla servis edilir.


Yapılışı

Malzemeler:
- 4 adet patlıcan
- 250 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 2 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı:
Patlıcanları alacalı soyup kızartın. Kıymayı soğanla birlikte kavurun.

Domatesin bir kısmını harca ekleyin. Baharatlarla karıştırın.

Patlıcanları fırın kabına dizin, ortalarını açıp harcı doldurun.

Üzerine domates ve biber yerleştirin. Fırında 180°C’de 20 dakika pişirin.



Facebook

Instagram

X (Twitter)
© 2025 Adıyaman Turizm Tanıtım Sitesi