|
Ana Sayfa |
Yemekler |
Yöresel Yemekler |
Genel Yemekler |

|
Fırında Köfte Patates, Adıyaman’da evlerde sıkça yapılan doyurucu ve pratik bir ana yemektir. Köfte ve patatesin fırında pişmesiyle hem hafif hem lezzetli bir sonuç elde edilir. |
|
Yapılışı Malzemeler: - 300 gr kıyma - 1 adet soğan - 1 adet yumurta - 2 yemek kaşığı galeta unu - 1 tatlı kaşığı tuz - 1 tatlı kaşığı pul biber - 4 adet patates - 2 adet domates - 2 yemek kaşığı sıvı yağ Hazırlanışı: Kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, galeta unu ve baharatlarla yoğrulup köfte şekli verilir. Patatesler ve domatesler doğranır. Fırın tepsisine köfte ve patatesler dizilir. Üzerine domates dilimleri yerleştirilir. Sıvı yağ gezdirilir. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 30-35 dakika pişirilir. |
|
|
|
X (Twitter) |