Ana Sayfa

Yemekler

Yöresel Yemekler

Genel Yemekler


Bulgur Pilavı



Bulgur Pilavı, Adıyaman’da hemen her evde yapılan, sade ve besleyici bir tamamlayıcı yemektir.

Domatesli, salçalı veya sade olarak hazırlanabilir. Etli ve sebzeli yemeklerin yanında servis edilir.


Yapılışı

Malzemeler:
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı sıcak su

Hazırlanışı:
Soğanı doğrayıp sıvı yağda kavurun. Salçayı ekleyip karıştırın.

Bulguru ekleyip birkaç dakika kavurun. Tuz ve sıcak suyu ilave edin.

Kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

10 dakika dinlendirip servis edin.



Facebook

Instagram

X (Twitter)
© 2025 Adıyaman Turizm Tanıtım Sitesi