|
Ana Sayfa |
Yemekler |
Yöresel Yemekler |
Genel Yemekler |

|
Bulgur Pilavı, Adıyaman’da hemen her evde yapılan, sade ve besleyici bir tamamlayıcı yemektir. Domatesli, salçalı veya sade olarak hazırlanabilir. Etli ve sebzeli yemeklerin yanında servis edilir. |
|
Yapılışı Malzemeler: - 1 su bardağı pilavlık bulgur - 1 adet soğan - 1 yemek kaşığı salça - 2 yemek kaşığı sıvı yağ - 1 tatlı kaşığı tuz - 2 su bardağı sıcak su Hazırlanışı: Soğanı doğrayıp sıvı yağda kavurun. Salçayı ekleyip karıştırın. Bulguru ekleyip birkaç dakika kavurun. Tuz ve sıcak suyu ilave edin. Kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. 10 dakika dinlendirip servis edin. |
|
|
|
X (Twitter) |