Ana Sayfa

Yemekler

Yöresel Yemekler

Genel Yemekler


Besni Tava



Besni Tava, Adıyaman’ın Besni ilçesine özgü, fırında pişirilen geleneksel bir et yemeğidir.

Kuşbaşı et, sebzeler ve baharatlarla hazırlanır; taş fırında veya ev fırınında pişirilerek servis edilir.

Hem görsel sunumu hem de lezzetiyle özel günlerin ve misafir sofralarının vazgeçilmezidir.


Yapılışı

Malzemeler:
- 500 gr kuşbaşı dana veya kuzu eti
- 2 adet patates
- 2 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:
Et, doğranmış sebzeler, salça, yağ ve baharatlar geniş bir kapta karıştırılır.

Fırın tepsisine yayılır. Üzerine 1 su bardağı su eklenir.

Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 1 saat pişirilir.

Sıcak olarak servis edilir.



Facebook

Instagram

X (Twitter)
© 2025 Adıyaman Turizm Tanıtım Sitesi