Ana Sayfa

Tatlılar

Yöresel Tatlılar

Genel Tatlılar


Mevlevi Tatlısı



Mevlevi tatlısı, Adıyaman mutfağında özel günlerde yapılan, cevizli ve şerbetli bir tatlıdır.

Adını Mevlevi kültüründen alan bu tatlı, ince yufka benzeri hamurun içine ceviz konularak hazırlanır ve üzerine şerbet dökülerek servis edilir. Hafifliği ve geleneksel sunumuyla dikkat çeker.


Yapılışı

Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su (şerbet için)

Hazırlanışı:
Un, su ve tuzla yumuşak bir hamur yoğrulur. Hamur bezelere ayrılıp ince açılır.

Açılan hamurlar tereyağında hafifçe pişirilir. İçine ceviz serpilip rulo yapılır.

Tatlılar tepsiye dizilir, önceden hazırlanmış sıcak şerbet üzerine dökülür.

Soğuyunca servis edilir.



Facebook

Instagram

X (Twitter)
© 2025 Adıyaman Turizm Tanıtım Sitesi