Ana Sayfa |
Tatlılar |
Yöresel Tatlılar |
Genel Tatlılar |

|
Cevizli sarma, Adıyaman mutfağında özel günlerde ve bayramlarda yapılan geleneksel bir tatlıdır. İnce hamurun içine ceviz konularak rulo şeklinde sarılır, üzerine şerbet dökülerek servis edilir. Hafifliği ve ceviz aromasıyla yörede oldukça sevilir. |
|
Yapılışı Malzemeler: - 2 su bardağı un - 1 su bardağı su - 1 çay kaşığı tuz - 1 su bardağı dövülmüş ceviz - 2 yemek kaşığı tereyağı - 2 su bardağı şeker - 2 su bardağı su (şerbet için) Hazırlanışı: Un, su ve tuzla yumuşak bir hamur yoğrulur. Hamur bezelere ayrılıp ince açılır. Açılan hamurlar tereyağında hafifçe pişirilir. İçine ceviz serpilip rulo yapılır. Tatlılar tepsiye dizilir, önceden hazırlanmış sıcak şerbet üzerine dökülür. Soğuyunca dilimlenerek servis edilir. |
|
|
|
X (Twitter) |